Amb Canya!

by RIU

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €5 EUR  or more

     

1.
Noces 02:21
2.
Castells 03:56
3.
Balances 03:49
Doncs era un rei que tenia el castell a la muntanya, tot el que es veia era seu: terres, pous, arbres i cases, i al matí des de la torre cada dia els comptava. La gent no estimava el rei, i ell tampoc no els estimava, doncs de comptar en sabia, però d'amor no li'n quedava. Cada cosa tenia un preu, la terra, els homes, les cases. Un dia un noi del seu regne vora el castell va posar-se, i va dir aquesta cançó amb veu trista però clara: Quan vindrà el dia en què l'home valgui més que pous i cases, més que les terres més bones, més que les plantes i els arbres. Quan vindrà el dia en què a l'home no se'l pesi amb les balances. El rei que va sentir el noi, el va fer agafar i amb ràbia va ordenar que li donessin cent cinquanta bastonades, i a la torre el va tancar, castigat a pa i aigua. Però el poble encara sap la cançó de les balances, i quan s'ajunten els homes, rient i plorant la canten.
4.
Patim Patam 05:07
5.
Mallorquina 03:10
6.
Cigalons 05:05
Adéu siau, cigalons, borrasqueros de Canalda; lo Tolleuda, lo Manel, lo Llop, que els acompanyava. Lo Tolleuda, lo Manel, lo Llop, que els acompanyava; adéu siau, cigalons, borrasqueros de Canalda. Lo Llop se'n feia el valent, tras dels altres caminava; anaven tocant los ballets amb una canya esquerdada. Tornaven los cigalons de la festa de Canalda, argelagues, romanins i foscor de matinada. Aiguardent i gots trencats i el músic que no parava; flabiol i tamboret i aquell bot mai s'acabava. Flabiol i tamboret i aquell bot mai s'acabava; aiguardent i gots trencats i el músic que no parava. Adéu siau, cigalons, borrasqueros de Canalda; lo Tolleuda, lo Manel, lo Llop, que els acompanyava. Lo Tolleuda, lo Manel, lo Llop, que els acompanyava; adéu siau, cigalons, borrasqueros de Canalda.
7.
L'Arrastrat 04:07
8.
Correbous 03:04
9.
Què Volen? 04:00
De matinada han trucat, són al replà de l'escala; la mare quan surt a obrir porta la bata posada. Què volen aquesta gent que truquen de matinada? "El seu fill, que no és aquí?" "N'és adormit a la cambra. Què li volen al meu fill?" El fill mig es desvetllava. La mare ben poc en sap, de totes les esperances del seu fill estudiant, que ben compromès n'estava. Dies fa que parla poc i cada nit s'agitava. Li venia un tremolor tement un truc a trenc d'alba. Encara no ben despert ja sent viva la trucada, i es llença pel finestral, a l'asfalt d'una volada. Els que truquen resten muts, menys un d'ells, potser el que mana, que s'inclina pel finestral. Darrere xiscla la mare. De matinada han trucat, la llei una hora assenyala. Ara l'estudiant és mort, n'és mort d'un truc a trenc d'alba.
10.
Joan del Riu 04:50
11.
La Milana 03:29

about

Totes les melodies són dels Països Catalans excepte les indicades.

credits

released October 31, 2012

RIU som:

Marta Barbero: violí i veus
Ciscu Cardona: guitarra acústica, bouzuki i veu principal
Iu Boixader: contrabaix
Ruben Fajardo: guitarra acústica i bouzuki
Ricard Ros: whistles, uilleann pipe i veus
Pau Vinyoles: acordió diatònic i veus
Aleix Archs: tècnic de so


Produït per RIU i Fernando Barroso.
Gravat el març de 2012 a So.Cat d'Esplugues de Llobregat per RIU, Fernando Barroso i Aleix Archs.
Mesclat per RIU durant la tardor de 2012.
Masteritzat per Ferran Conangla.
Autoeditat per RIU i distribuït per Harmonia Mundi Ibèrica.
Dissenyat per Berta Ros.

DP: B.30049-2012

Contractació:
riumusica@gmail.com
Ricard 645245659

Ens pots trobar a:

www.riumusica.cat
www.facebook.com/RIU.musica.PPCC

license

tags

about

RIU Barcelona, Spain

RIU- POPULAR MUSIC FROM THE CATALAN COUNTRIES

According to Heraclitus everything flows, nothing stands still,“No man ever steps in the same river twice, since everything is subject to a constant change, for it's not the same river and he's not the same man”
RIU loves to feel the folk music and the tradition as a river in constant flow.

Our fourth album called Delta is made up of 12 pieces. Enjoy
... more

contact / help

Contact RIU

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like RIU, you may also like: